söndag 20 december 2009

Mild senapssill

Nu är ju inte jag någon sillälskare, men jag tycker att det är roligt att göra sillinläggningar och även om jag inte gillar sillen så måste jag säga att den här senapsinläggningen smakar riktigt gott. Mikael som inte gillar senap tyckte dock att denna inläggningen var riktigt god.

Receptet har jag hittat i tidningen "Allt om mat".


Till ca 10 pers

2 burkar inläggningssill
2 msk svensk senap, jag använde Förslövs
2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 dl creme fraiche
1-2 msk färsk dill eller dragon, finhackad

Låt sillen rinna av. Skär den i ca 1 cm breda bitar.

Vispa ihop senap, socker och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda i creme fraiche och dillen/dragonen. Vänd i sillen. Låt stå och mogna i kylen 2 dygn.

6 kommentarer:

Martina sa...

Jag har också varit skeptisk till sill innan men sedan ca två år tillbaka så äter jag sill, inte all sill förstås men senapssill går ner :-) Övning ger färdighet!

Anna sa...

God jul o gott nytt år! Kram Anna ps. är ute i lite god tid, för känner att tiden går fortare än jag tänkt, bara så jag hinner med ;-) ds.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Det är populärt med Senapssill, har det också på bloggen idag ;)
En riktigt God Jul önskar Birgitta

Ullis/Leva på landet sa...

Kikar in för att önska dig
♥♥♥ GOD JUL ♥♥♥
Kram Ullis

Frida sa...

Hej. Ville bara kolla om du också provat ABBAS 5-minuterssill? Jag provade med den och tog skånsk, grov senap och det funkade kanonbra! Har använt av dina olika godisrecept också, blev mycket nöjd för de var ju sååå enkla! Enkelt är alltid bra =) Hoppas du får en riktigt god jul! MVH // Frida

Hallon & Blåbär sa...

Frida: Kul att sillen och godisarna blev bra.

God Jul på dig!