Receptet har jag hittat i tidningen "Allt om mat".
Till ca 10 pers
2 burkar inläggningssill
2 msk svensk senap, jag använde Förslövs
2 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 dl creme fraiche
1-2 msk färsk dill eller dragon, finhackad
Låt sillen rinna av. Skär den i ca 1 cm breda bitar.
Vispa ihop senap, socker och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda i creme fraiche och dillen/dragonen. Vänd i sillen. Låt stå och mogna i kylen 2 dygn.
6 kommentarer:
Jag har också varit skeptisk till sill innan men sedan ca två år tillbaka så äter jag sill, inte all sill förstås men senapssill går ner :-) Övning ger färdighet!
God jul o gott nytt år! Kram Anna ps. är ute i lite god tid, för känner att tiden går fortare än jag tänkt, bara så jag hinner med ;-) ds.
Det är populärt med Senapssill, har det också på bloggen idag ;)
En riktigt God Jul önskar Birgitta
Kikar in för att önska dig
♥♥♥ GOD JUL ♥♥♥
Kram Ullis
Hej. Ville bara kolla om du också provat ABBAS 5-minuterssill? Jag provade med den och tog skånsk, grov senap och det funkade kanonbra! Har använt av dina olika godisrecept också, blev mycket nöjd för de var ju sååå enkla! Enkelt är alltid bra =) Hoppas du får en riktigt god jul! MVH // Frida
Frida: Kul att sillen och godisarna blev bra.
God Jul på dig!
Skicka en kommentar