torsdag 8 juli 2010

Ananaskassler under krämigt chilitäcke

Detta är en rätt som då och då dök upp när man bodde hemma fast jag har ändrat lite på min variant. Gott och enkelt.

4 pers

500 g kassler
1 liten burk skivad ananas
½ röd paprika, strimlad
½ röd lök, strimlad
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
ca 1 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°.
Skiva kasslern och lägg dom omlott i en ugnssäker form. Lägg över halverad ananas, paprika och rödlök.

Vispa grädde och creme fraiche fast. Blanda i chilisås och ost och smaka av med salt och peppar. Häll gräddblandningen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servera med ris och rårivna morötter.

8 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

oj så gott det lät :)

Martina sa...

Mmm, det låter alltid så gott med kassler när jag läser recept men jag gör det aldrig själv.....

Lisa - Sockerrus sa...

Hej!
Hoppas att du har det skönt i sommarvärmen =)

Har en tävling på min blogg där man nu kan vinna något som gör att man känner sig lite extra tjusig när man bakar/lagar mat. Spana här: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/09/tavling-satt-guldkant-pa-vardagen/

Ha det gott! =)
/Lisa - Sockerrus

ensmakavkarin sa...

Jag är helt hopplös för jag har aldrig förstått mig på det där med frukt i mat. EFtersom alla verkar gilla det förutom jag är det väl nåt jag får börja träna på :-)
Ha en skön helg!

Loulas Kök sa...

Ananas och kassler passar väldigt bra i hop. En riktig klassiker i ny tappning.Gott och enkelt!

Sofie sa...

Mamma gjorde en variant med just tomatsmaksatt grädde med enbart paprika. Gör det ibland. Tycker det är supersmaskigt. Ananas och kassler är ju oxå en kanonkombination!!

http://mumsfillibaba.blogspot.com/2010/06/gratinerad-kassler.html

Helena sa...

Vispar du grädden och crème fraiche för sig eller både samtidigt? :)

Hallon & Blåbär sa...

Helena: Du vispar grädden och creme fraichen ihop.