onsdag 21 juli 2010

Biffar med kall dragonsås

Dessa biffar med spiskummin blev våran middag idag. När vi nu kan njuta av färskpotatis vill jag gärna ha kall sås till potatien och denna dragonsås passade riktigt bra till.


4 pers

400-500 g blandfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk soja
salt och pepparkrydda
1 tsk röd currypasta
2 tsk honung
1 msk grillolja
1 tsk spiskummin
BBQ grinder chili (kvarn från Santa Maria)
1 msk tomatpuré
1 ägg
Dragonsås:
ca 1 dl majonnäs
ca ½ dl mjölk
1 msk estdragonvinäger
1 tsk torkad dragon
salt och peppar
½ msk honung

Rör ut ströbrödet i vattnet och låt dra ca 10 minuter. Rör i alla ingredienserna utom färs och ägg i ströbrödssmeten. När det är väl blandat, rör i färsen och ägget.

Forma färsen till biffar och stek i smör.

Dragonsås: Vispa ihop majonnäs, mjölk och vinäger. Rör i resten av ingredienserna.

Servera biffarna med dillkokt potatis och dragonsåsen.

10 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Vi har också ätit biff här i dagarna, sen man kom hem från stugan så vill man ha "riktig mat" känns det som..Färskpotatis till blir ju så gott osså måste man ju bara ta en potatis och en klick smör på också,så gott..
MVh

Martina sa...

Dom där biffarna låter mycket smaskiga med goa smaker.

Cupcakesfluffan sa...

ser gott ut, dragon har jag faktiskt aldrig använt i mat

Åsa /En Sida Med Mat sa...

Kall sås passar till allt nu på sommaren!!!
Precis som du tycker jag också det är godast till färskpotatis. :D

ensmakavkarin sa...

Mums! Hemmagjorda biffar är så himla gott och ofta enkelt att göra!
Du har en award att hämta på min blogg! Den har du förtjänat! Ha en skön helg!

Kram Karin

Tobbe sa...

Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153

Helena S sa...

Gott med dragon i såsen, det går alltid hem. Kalla såser behöver man alltid recept på så här i grilltider. (Trots att regnet har öst ner på Öland oavbrutet i två dygn nu...)

Ias matblogg! sa...

Dragonsåsen måste testas!

Loulas Kök sa...

Dragon är gott, det här kan jag tänka mig att prova.

Alexandra sa...

Mmmm. älskar dragon! De måste man testa!

/ Alexandra