måndag 16 februari 2009

Minestronesoppa


Ibland är lösningen närmare än man tror. Har länge funderat på att lägga till en sökfunktion till bloggen. Jag har provat olika html koder, krånglat och grejat, men inte fått det som jag vill. Beklagar mig för M vid middagsbordet, varpå han säger: -Men det vita fältet högst upp till vänster, kan ma inte söka där? -Nä, säger jag, den är till för att söka andra bloggar(var får man allt ifrån, men det står ju sök blogg).
Men jag tänkte när jag satte mig vid datan igen att jag får väl prova fältet uppe till vänster och mycket riktigt så söker den ju på bloggen. Hur korkad får man vara, att jag inte insett detta tidigare. Men så är det, bara att konstatera att det lätta ibland kan vara svårt och något dataproffs kommer jag aldrig bli.

Här kommer iaf ett värmande och gott sopprecept, behövs i kylan.

4 port.

1 l vatten
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
salt och peppar
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
200 gram pastaskruvar, okokt
1 burk tomatsås, ca 400 g jag använde Coop's pastasås med chili
1 gul lök, finhackad
2 morötter, rivna
1 purjolök, finhackad

Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i smör i en kastrull. Häll över vatten, tomatpuré, chilisås, tomatsås, buljongtärningen och vattnet. Rör om och låt puttra i ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner i soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd.

Baka gärna en god focaccia eller kanske ett gott vitlöksbröd

2 kommentarer:

Viktig människa sa...

gott :)

Anonym sa...

Det här receptet ska jag skriva ned, då min dotter (7 år) är väldigt glad i Minestronesoppa. Och jag inte riktigt hittat ngt recept som gått hem hos henne än. Men detta ska jag absolut testa.