tisdag 17 mars 2009

Pasta med ost- och skinksås

En sån här vacker dag som denna tycker jag man ska vara ute så mycket som går och då vill iaf inte jag stå några längre stunder vid spisen. Så idag blev den en snabblagad och jättegod pastasås med rökt skinka och philadelphiaost.

Och förresten så har jag sett att våra första snödroppar har tittat fram idag, sååå härligt. Det känns som våren får allt större grepp om naturen. Jippi!

4 pers

1 burk creme fraiche
1 burk philadelphiaost
120 g rökt skinka, idag använde jag Lantskinka, extra rökt
½ hönsbuljongtärning
ca 1 msk senap
ca 1½ dl matlagningsgrädde
salt och pepparkrydda

Lägg creme fraiche och philadelphia i en kastrull. Värm försiktigt upp det och rör så du får en slät, tjock sås. Rör i skinkan, buljong och senap. Späd sedan med grädden till lagom konsistens. Smaka av med lite salt och peppar. Låt småputtra 5 minuter, rör om då och då.

Servera med pasta, tomat och rödlök.

6 kommentarer:

Anonym sa...

länkar till dig i min blogg som en favorit matblogg :) kram

Anonym sa...

Ack så gott ! :)

Ja, det är verkligen underbart att våren börjar smyga sig fram. Det har varit soligt och underbart här också, fått mig två promenader för att andas, lovely !
Håller tummarna för att det blir lika fint imorgon, då ska jag parkera mig på "altanen" utanför och bara njuta :)

Anonym sa...

Oh vad gott! Lite lustigt, för jag gjorde med en pastasås idag. En med rökt skinka, svamp, lök och mango chutney i gräddig sås! Tack för en trevlig blogg!
KRAM
Birgitta

Anonym sa...

Ah visst är det härligt med alla dessa vårtecken!! Joline plockade i vårens första lilla bukett i helgen med vintergäck, blåsippor & snödroppar!! Det är så fint!

Anonym sa...

oj smarrigt värre var det här! Den åker in i veckomatsedeln

Anonym sa...

Mmm lät verkligen jättegott! Det ska jag prova!