söndag 20 december 2009

Finskt rågbröd, god form och Müsligoda

Jag sitter ju med i Pågens brödpanel och då får vi hem lite nyheter att testa. Sist gång var det detta gäng vi fick hem.


Finskt rågbröd

Så här skriver Pågen:

Pågen Finskt Rågbröd är gott välsmakande. Det är bakat i Finland efter ett noga utvecklat recept. Den rivna rågen ger en härlig smakrikedom som förstärks ytterligare av den äktar finska surdegen. Det har en hög fiberhalt. Ett bröd för den verklige rågbrödsälskaren!

Detta tyckte vi:

Här hemma är det sällan vi äter så här grovt bröd, så detta passade oss tyvärr inte riktigt i smaken. M som tog med sig dom till jobbet tyckte det var så illa att dom hamnade i soporna, för min del tyckte jag väl att det var ätbart, tycker att sånt här bröd har en tendens att bli lite torrt.
Betyg: 1/5God form

Så här skriver Pågen:

Pågen God form är mjuka och saftiga bröd som är lätta att älska. Vi bakar dem på dinkel som ger en mustig och rund smak. Surdegens lite syrliga arom balanseras naturligt upp av den ljusa malten. Något som ger bröden en behagligt mild karaktär. Prova gärna att rosta dem, de gula linfröna och vetegroddarna förhöjer då smaken. Bröden är delade och har en perfekt form för såväl frukost som att ta med!

Detta tyckte vi:

Detta var ett bröd som föll mig väl i smaken. Jättegoda lagom tjocka brödbitar med lite lagom tuggmotstånd. Perfekta att packa med sig som utflyktsbröd.

Betyg: 5/5

Müsligoda

Detta skriver Pågen:

Pågen Müsligoda är en smakupplevelse utöver det vanliga! Bakat med honung och aprikoser som ger en behagligt rund sötma. Lingon och tranbär som plussar på med en mjuk syrlighet och solros- och linfrö som ger en rund ton och skänker en god nyttighet, detta tillsammans med dinkel och havre. Ett härligt mjukt och saftigt bröd för hela familjen. Varsågoda, Müsligoda!

Detta tyckte vi:
Detta är ett bröd som inte sticker ut så mycket i mängden. Jag gillar ju när det är frön i vilket ger lagomtuggmotstånd och god smak. Sedan kan jag inte påstå att jag känner varken smak av lingon eller tranbär i brödet. Men visst är det ett helt ok bröd.

Betyg 3/5
Bilder och endel text är lånad av Pågen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag ska vara ärlig så är det finska surdegsbrödet helt ok, riktigt gott faktiskt om man är på rätt humör;) men det är ju en smaksak:) men en fyra kunde det fått iaf;)
God jul iaf och tack för en härlig matblogg.

Malin sa...

Visst är God Form jättegott? Mitt favoritköpebröd, jag och mamma vägrar köpa nåt annat för tillfället. :)