onsdag 9 december 2009

Mangokyckling

Denna kycklinggryta är helt ljuvligt god. Vill man ha ännu lite mer mangosmak på grytan kan man röra ner tärnad mango strax innan serveringen.

ca 4 pers

3 kycklingfiléer
1 gul eller röd paprika, tärnad
1 tsk sambal oelek
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk soja
10 cm purjolök, grovt strimlad
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney

Skär filéerna i stora bitar, ca 8 bitar/filé. Stek kycklingen och paprikan tills kycklingen fått fin färg. Lägg över det i en gryta och lägg i sambal oelek, vatten, buljong och soja. Rör om och koka under lock ca 15 minuter.

Rör i purjon, creme fraiche och mango chutney och låt koka ytterligare 5 minuter.

Servera med ris och grönsallad.

2 kommentarer:

Martina sa...

Vilket sammanträffande, detta receptet ska jag göra imorgon...:-)
Har inte gjort det innan men det kommer nog bli gott!

Fröken Dill sa...

Kyckling och mango chutney passar så FÖRUNDERLIGT bra ihop!
Tycker fröken Dill