torsdag 28 januari 2010

Hemmagjorda hamburgare

Hemmagjorda hamburgare kan ju varieras i det oändliga och det blir ju så mycket godare att göra själv än att köpa dom färdiga i frysdisken. Något som jag tycker är riktigt gott är att ha i burgarna är Liquid Smoke som ger en riktigt god och rökig arom på burgarna.


Så här gjorde jag mina idag.

ca 1 kg blandfärs
1 msk kalvfond
½-1 msk Liquid Smoke
salt och peppar

Blanda ihop färs, fond, liquid smoke, salt och peppar. Tryck ut burgare i valfri storlek och stek dom.

Servera i hamburgerbröd med hemmagjord dressing, lök, tomat, ost och stekt bacon.

13 kommentarer:

Karin sa...

Gott med hemmagjorde burgare, står på vår meny imorgon kväll. Barnen har beställt.

Camillasrum sa...

Å vilken härlig hamburgare :-) Alltid gott! Tittar in för att önska dig en trevlig helg, äntligen fredag. Hur går det med benet förresten? *kram*

Nina sa...

Det måste vi testa! Brukar annars bara ha salt, peppar och lök ; )

Trevlig helg!

Martina sa...

Gott, finns inga köpeburgare som slår hemlagade, trevlig helg!

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Ja, Gud vad det är gott med egna hamburgare!!!! :P
Jag brukar oxå ha i hickorybarbecuesås i mina.
Blir såååå gott!

Ha en trevlig helg!

jocko sa...

aaaahhh vad gott det ser ut

Ullis/Leva på landet sa...

Lät väldigt gott. Kul med nya smaker.

Ha en riktigt bra helg!
kram Ullis

Remsan sa...

Håller med hemmagjord hamburgare är bäst och definitivt med röksmak. Mumsigt!

Therese sa...

Åh, vad länge sen jag åt hemmagjorda hamburgare. Det såg väldigt gott ut :)

Emilies Skafferi sa...

Mums hemmagjorda hamburgare är det bästa=)

Anonym sa...

har du nün anning om vad liqued smoke innehüller? äkligt!!!

Hallon & Blåbär sa...

Anonym: Vet inte vad det skulle vara för äckligt med vatten och kondens från hickoryrök, för det är vad min flaska innehåller.

Frida sa...

Mm, mums. Blir nog hemmaburgare med hemmabröd för vår del om någon vecka, riktigt smarrigt. Prova att ha stekt ägg mellan bröden också, supersmarrigt!