6 mackor
6 formfranska
smör
ca 10 skivor salami, strimlad
½ liten rödlök, strimlad
ca 8 cocktailtomater, gärna gula och röda, skivade
2 dl creme fraiche
2-3 msk sweet chilisauce
2-3 msk sweet chilisauce
grovmalen svartpeppar
ost
Sätt ugnen på 225°.
Smöra och lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop salami, lök, tomat, creme fraiche, sweet chili och peppar. Bred ut röran på mackorna och täck med osten.
Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter, tills dom fått fin färg.
Till mackorna hade jag min nya favorit Sweet Baby Rays Honey Chipotle sauce.
11 kommentarer:
Gott!! Vad är det för mörke på såsen??
Det här receptet passar mej som handen i handsken, börjar nästan dreggla ;)
jag ÄLSKAR varma mackor. får omedelbara minnesbilder från när jag var liten - det var min absoluta favoriträtt då (och lite nu med, faktiskt)...
Men guuuud vad gott det där lät och såg ut. Nu blir jag riktigt hungrig här mitt i natten. Tyvärr är jag inte gravid så jag kan inte kräva att maken åker och införskaffar allt som behövs till mackorna.. Kan man kanske begära att få sina cravings tillfredsställda omgående när man ammar? ;)
Vilke bra idé att lägga på en röra på mackan, det har jag aldrig testat faktiskt. Ser mycket smarriga ut!
Så gott. Riktigt gott. De ser sådär salta och krispigt goda ut!
Det såg ju jättegott ut! Varma mackor är både snabbt, lätt o oerhört gott, skulle jag kunna äta var o varannan dag (fast det borde man nog inte) Trevlig helg! Kram Anna
Mums!
Ser riktigt mumsiga ut! Var hittar man den där såsen?
ser jätte gott ut!
Mmm...såg riktigt smarriga ut, "varmisar" är en favorit här hemma och mackjärnet brukar gå hett de gånger jag jobbar helg =D
Skicka en kommentar