125 g smör, smält
2 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dubbeldaim, krossad
1 dl mjölk
Garnering:
1 dubbeldaim, krossad
1 dubbeldaim, krossad
1 dubbel nougat, (Marabou)
Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång 1 ½ l bakform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör ner smöret och den krossade daimen.
Grädda i 45-50 minuter i nedre delen av ugnen.
När kakan är klar, låt den stå och svalna lite, stjälp upp den och skiva nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade daimen.
8 kommentarer:
Toppen-tips! Den låter himla god, får bli att pröva i sommar. Kanske redan till barnens avslutning! Kram på dig!
Jag som redan skrivit ut wienernougatkakan för att prova i helgen, nu har jag en till att baka...hjälp vad du bjuder på mycket gott.
Ser riktigt smarrigt ut! Är det som en daimsockerkaka? :)
oj, oj, oj. det här låter ju nästan för bra för att vara sant!
Det här såg ju supergott ut! Och verkade ju så enkelt dessutom!
Åhh vad gott det ser ut :)
Åh så gott det ser ut! Det där receptet måste jag komma ihåg! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Både den här kakan och wienernougatkakan låter helt ljuvliga! Ha en skön lördagskväll! Kram Karin
Skicka en kommentar