4-5 pers
½ påse tortillachips cheddar
ca 400 g blandfärs
1 röd lök, finhackad
1 påse tacokrydda
½-1 dl vatten
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl matlagningsgrädde
2 tomater, i bitar
5-10 bitar jalapenos, beroende på önskad styrka, finhackad
1 dl paprikasallad, hackad
½ liten burk majs
1-2 dl riven ost
svartpeppar
Garnering:
peperoni
nacho rolls sweet chili
Sätt ugnen på 200°.
Krossa tortillachipsen i en smord pajform.
Stek färsen och löken. Tillsätt tacokryddan och vattnet och låt det koka ihop tills inget vatten är kvar. Bred färsen över tortillachipsen.
Vispa ihop majonnäs och grädde. Rör ner tomat, jalapenos, paprika, majs och riven ost. Smaka av med pepparn. Bred den krämiga fyllningen över färsen.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått lagom färg.
Garnera med nacho rolls och peperoni.
16 kommentarer:
Detta lät ju både gott och smidigt =)
Mmm....ännu mera tex mex - me like!!
jahapp!!! Då blev jag hungrig igen då :P
Hjälp vad jag blev hungrig nu!
Vilken bra idé att göra med nachos som botten! :) Såg och lät jättegott!
Vi har en annan varienat på tacopaj med nachos i botten på vår blogg. Smakar gott,barnen älskar den, men det är svårt att lägga upp den snyggt ;-)
Ha en härlig helg!
Mm vad gott! Allt med taco är smaskens enligt mig!
Gud så smart. :) Tacochips som botten :)
Mmmm lätt jätte mumsigt!
coolt att göra pajdeg på chips! ingen dum idé alls, faktiskt (och pajen ser för övrigt helt fantastiskt ut!)
ha en fin helg!
Så gott det såg ut, kul med en annan variant..
Hoppas allt är bra med er där nere och att solen lyser på er i helgen..
Trevlig helg
Ett bra fredagstips! tack!
Bra med lite nya tips på tacopajer. Vi har två vi brukar skifta mellan som båda är väldigt goda, men man behöver förända emellanåt.
Detta receptet testas också ikväll då jag har min mamma här ikväll, men eftersom min man är en storätare så drygar vi ut med att äta ris vid sidan om =) Gott och jättesmidigt!
Vilken tacopaj! Ser supergott ut!
Mumma :o)
Skicka en kommentar