4 pers
400 g blandfärs
1 liten gul lök, finhackad
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
salt och peppar
Sås:
1 morot, hyvlad med potatisskalaren
1 gul lök
1 tsk curry
1 tsk röd currypasta
1 kalvbuljongstärning
1 dl vatten
1 dl ananasspad från konserv
2 ½ dl matgrädde
½-1 msk maizena
Blanda ströbröd och vatten och låt dra några minuter. Blanda i färs, lök, ägg, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek i smör till s dom har en fin föärg och är genomstekta. Lägg köttbullarna åt sidan.
Fräs löken och morotsstrimlorna ihop med curryn. Häll i vattnet, buljong, ananasspad, currypasta och grädde. Låt såsen koka samman ca 10 minuter. Rör ut maizenan i lite vatten och red av såsen, smaka av med salt och peppar.
Lägg köttbullarna i såsen och värm upp.
Servera med ris.
4 kommentarer:
Spännande!! Gillar färsrätter och att göra något annat än det gamla vanliga...
Köttbullar i currysås är himla gott det
Ser galet gott ut,även om jag håller med dig om att curry och köttbullar är inte det första man tänker på ihop. Jag har en hel kokbok med bara köttbullerecept från hela världen, men många har jag inte gett mig på att testa ännu...
Den där verkar spännande, det blir ju allt som oftast köttfärssås, köttfärssås och köttfärssås här :o)
Skicka en kommentar