ca 25 st
4 dl gräddmjölk
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
1 ägg
1/2 dl socker
ca 10 dl Manitoba creme, (går bra med vetemjöl med men lägg då till ½ tsk hjorthornsalt)
Fyllning:
ca 8 dl marsankräm (mjölk+marsanpulver enligt förpackningen)
Garnering:
ca 50 g smält smör
strösocker
Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken.
Klicka ner matfettet. Tillsätt därefter ägget och sockret. Blanda sist ner mjölet.
Arbeta degen slät och smidig, minst 10 minuter i assistent. Låt den vila övertäckt i degbunken i ca 40 minuter.
Medans degen vilar gör Marsankrämen.
Tag upp bulldegen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Sporra upp den i fyrkantiga bitar 10 x 10 cm. Lägg en klick vaniljfyllning på varje ruta. Lyft upp hörnen och nyp ihop dem så att fyllningen täcks. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpapperklädd plåt. Ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek under bakduk, ca 50 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda de färdigjästa bullarna i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem därefter i strösocker. Ska bullarna frysas så vänta med garneringen tills de ska serveras.
11 kommentarer:
Jag älskar krämbullar! Vågar nästan inte baka, för då äter jag tills jag storknar...
Alltså de såg bara hur goda ut som helst!...har aldrig vågat mig på att göra krämbullar, måste nog kanske prova någon gång =P
// Tina
Vilken go'fika! Stod förresten vid mjölhyllan förra veckan och funderade på Manitoba Creamen... men än har den inte åkt ner i kundvagnen, kanske nästa gång! Rekommenderar du den?
Ha Ha nu måst jag små fnissa lite, sitter precis och ska lägga in samma bullar. Vi ha suktat efter samma variant på bullarna..
Mvh
Krämbullar som är så gott, det måste jag ta och baka, var så länge sedan jag bakade de sist
Vad bull sugen jag blir och jag som älskar krämbullar.
Ha det gott:)
Finns det något godare än nygräddade krämbullar?? Jag tror faktiskt inte det! :-)
Sådana här bakade alltid min mamma till mig när jag var liten! :) Då tävlade vi i att inte slicka oss om munnen sen! :)
Tänkte jag skulle baka imorrn. Nu har jag ett tredje alternativ. Vaniljbullar är ju såååå gott!!
Gaaah! Vad underbart fina bullar. Vill ha! Krämbullar är ju bara såååå gott. :-)
Vi pratade om krämbullar här hemma igår. Jag har aldrig bakat men skulle jag gärna vilja.
Skicka en kommentar