4 pers
4 kycklingfiléer
salt och grovmalen svartpeppar
4-8 soltorkade tomater
4 färska basilikablad
8 skivor salami
ca 100 g fetaost
Tzatziki:
½ gurka
salt och peppar
1 burk matyoghurt
2 vitlöksklyftor
Börja med tzatzikin. Skala och riv gurkan. Lägg i en sil och strö över salt. Låt rinna av i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 150°.
Bryn kycklingfiléerna runt om tills den fått fin färg Salta och peppra. Ta upp och skär ett snitt i filéerna längs med, dock inte helt igenom. Fyll med salami, fetaost, soltorkade tomater och ett basilikablad.
Lägg filéerna i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 20 minuter.
Dags för tzatzikin igen: Krama ur gurkan och blanda den med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med couscous, tzatzikin och tomatsallad.
12 kommentarer:
Man äter ju med ögonen också sägs det... och ååhhh vad gott den där bilden smakar! :-D
Nu har jag en tävling på min blogg, välkommen att titta in!! http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2010/11/tavling_08.html
Nu blev jag hungrig... vad gott det såg ut :)
Det här såg ju bara helt underbart gott ut! Mycket troligt att detta hamnar på mitt middagsbord inom en snar framtid.
Så himla gott det ser ut! :-)
Här äter vi också kyckling idag.
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Ser ruskigt gott ut!
Du har väl inte missat Bakbloggskartan
Kram Karin
Kyckling, tsatziki och couscous är en klar favorit här hemma! Det måste jag laga snart igen! :-)
Mmm det här lät gott!
Hej där
Du har en award att hämta inne hos mig. Tack för en underbar blogg och en för att du delar med dig av alla dina goda recept..Tack för att du finns!.
Kram
Ser fint ut o låter gott!
Du har fått en utmaning av mig ;-)
Mums! Ser supergott ut.. Härlig bild!
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Skicka en kommentar