onsdag 22 december 2010

Rödkål

Igår julstökades det här hemma så det stod härliga till. Bl a gjordes revben i lergrytan, ett litet experiment som jag hoppas ska bli gott, blir det bra återkommer jag med recept. Sedan gjordes julgodis, ris á la malta och rödkål.

Så här blev min rödkål.

ca 5oo g rödkål
1 äpple
1 gul lök
1 msk smör
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 kanelstänger
3 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
1 dl vatten
salt

Strimla rödkålen fint, går jättebra med en osthyvel. Tärna äpplet och finhacka löken. Fräs rödkål, lök och äpple i smöret i en kastrull.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock ca 20 minuter. Smaka av.

7 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Just nu så längtar jag efter julskinka, rödbetsallad och ris ala malta, min svärmor gör ris ala malta varje år och då ska det vara saftsås till.. det är så gott..
Vill passa på att önska dig en god jul.
Kram på dig!

JULBLOGGEN sa...

GOD JUL!

Camillasrum sa...

Vilken underbar färg den har den där kålen :-) Hoppas du har haft en riktigt fin jul! Kram Camilla

foodelicious.se sa...

Funkar alltid bra med rödkål :-).
God fortsättning!

I Nadjas kök sa...

Gott Nytt År önskar jag dig och din familj

Ninnibus sa...

Hej Jessica!
Saknar dina underbara recept och är en smula fundersam. Har du bara en liten paus från bloggandet eller har du flyttat till en annan sida? Jag är ofta här och dreglar även om jag är skitdålig på att skriva kommentarer. Din sida är "min" kokbok som bjuder på överraskningar och godsaker varje vecka. Säger mums som Maria Montazami..haha!
Kram och sköt om dig!
Ninni

Hallon & Blåbär sa...

Hej Ninni!
Tack för dina värmande ord =). Nejdå, jag har inte flyttat sidan utan det har bara blivit en lite bloggpaus pga att tiden inte riktigt räckt till, men jag lovar att det snart ska bli bättring, då jag faktiskt har endel recept på lager. Så det kommer dyka upp nya recept inom kort =).

Kram på dig med och alla andra som väntar på nya recept =)

/Jessica