Som om det inte vore nog med jobb, så håller jag på och läser engelska B på distans, vilket jag hoppas ska funka fint och att det ska bli ett godkänt betyg så man ev kan söka högskola längre fram. Sedan satsas det för fullt på hundträning där vi nu går en tävlingslydnadskurs hos Emelie på Vinna hundcenter som heter Elitsatsningen. (Har bara gott och säga om hennes kurser om nu nån av er bor i närheten och vill träna hund.) Nu har vi ju en bra bit på väg tills vi är på elitnivå men vi lyckades iaf knipa Lp 1 i januari och ligger nu i hårdträning för start i klass 2 nån gång under året. Så kul!
Det var lite om vad som händer här och jag hoppas ni har lite överseende med att det kanske inte blir mer än nåt inlägg då och då. Sedan vill jag tacka för alla mail, ni är för goa!
Här kommer iaf en budapestlängd som vi njöt att på Alla hjärtans dag =)!
6 pers
6 äggvitor
2 dl strösocker
några droppar äpplecidervinäger
100 g hasselnötter, malda
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl maizena
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 burk mandariner
100 g hallon
mörk choklad
Vispa vitan till hårt skum. Ta i socker lite i taget och äpplecidervinägern under fortsatt vispning.
Blanda dom malda nötterna med kakao, vaniljsocker och maizena. Vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten.
Fyll en spritspåse och spritsa ut längder med en rund tyll precis bredvid varandra på en bakpappersklädd plåt. Kika in hos Linda för att se exakt hur jag menar med spritningen om det lät märkligt i skrift.
Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 15 minuter. Låt bottnen svalan.
Dra av pappret när kakan kallnat. Bred på grädden och strö över mandariner och hallon. Spara lite grädde och mandariner till garneringen.
Rulla ihop rullen och kantskär ändarna. Spritsa på grädde och garnera med mandariner. Här har jag även gjutit egna rosa chokladhjärtan som jag garnerat med.
Smält några bitar mörk choklad och ringla över.
20 kommentarer:
Jag och min sambo satt och var sugna på det igår. Jag är lite småskeptisk till mandariner så vi diskuterade alternativ. Banan, apelsin eller mango blir det när jag kommer till skott!
Oj, så gott! Vissa kör med bara mandariner men jag tycker att det även ska vara hallon, precis som i din. Brukar alltid välja denna när jag fikar på Taxinge slott, kakslottet. Dessvärre är jag dålig på att göra budapestrulle själv.
Å, härligt att se ett inlägg från dig, kikar ofta in här... Måste testa att baka budapestrulle nån gång, det är ju så himla gott!
Blogga när du känner för det, vi får vänta... Livet är ju så mycket mer. Lycka till med hundträningen!
Budapestrulle är sambons absoluta favorit, skall nog ta och göra en till honom, och jag gillar den med :-), jag brukar också ha mandariner i, på sommaren färska hallon eller blåbär
Och den ser ju för underbar ut. Vad snyggt du fick till den. Gott. Duktig du är som läser och jobbar.
Mums så god den såg ut!!nästan så att snålvattnet rinner =))
så länge du inte slutar blogga och lämnar ett inlägg då och då så blir vi nöjda allihopa. Lycka till med allt du har tagit dig an.
Vad roligt att läsa att du går kurs hos Emelie, då måste vi bo hyffsat nära varandra ;)
Åh, så gott. Det var länge sedan jag bakade en sån. Kanske dags snart!
Vilken fin, verkligen lyckad!!
Nu har jag lagt upp Peach Melban på min receptblogg. Tack så mycket för att du delar med dig!
http://yramammansrecept.blogg.se/2011/february/marangrulle-peach-melba.html
Mmm, vad god budapestlängd du gjort! På sommaren brukar jag ha färska hallon i istället för mandariner, somrigt och gott :)
Så tjusig! Det är en fasligt massda år sedan jag åt budapest rulle, jag tror jag måste ändra på det :D
Jag har aldrig gått kurs på Vinna, bara hyrt planen. Just nu har jag ingen hund, men när jag var aktiv tävlade jag i lydnad och agility.
Lycka till!
Budapest är Alltid en favorit hos mig!
Kika garna in hos mig
http://passionfortreats.wordpress.com/
Jag älskar budapestlängder men tycker att de är lite kluriga att göra, mina rullar bli aldrig så fina som din blev här! Mums =)
Åh det här är ju bara sååå otroligt gott! Mums mums!
Oj så duktig du är :O)
ohh jag har varit grymt sugen på att göra en budapest längd ett bra tag.. tycker du det e svårt? vad tyckte du var svårast med det?
Chanette: Det som ibland kan vara lite trixigt är att få en bra botten som håller ihop när man rullar ihop den.
Tycker absolut du ska testa.
Skicka en kommentar