Nu är det två veckor sedan sist sedan det blev något inlägg och jag känner verkligen att denna falugryta måste jag bara ge er recepet på, så god. Kanske låter som en liten märklig kombination med dill och bostongurka i denna korvgryta men det är faktiskt riktigt gott. Så ist för den klassiska stoganoffen tycker jag att ni ska testa denna variant nästa gång det vankas korvgryta.
4 pers
400 g falukorv, strimlad
1 röd lök, finhackad
3 msk bostongurka
1 msk senap, gärna någon sötstark
ca ½ krm cayennepeppar
1 kalvbuljong
1 dl vatten
2 ½ dl mjölk
1 dl matgrädde
3 msk tomatpuré
2 msk fryst dill
salt och peppar
Fräs korven och löken i några minuter.
Blanda ihop bostongurkan, senapen och cayennepepparn och låt stå och dra några minuter.
Smula buljongtärningen över korven och häll på vatten, mjölk och grädde. Tillsätt tomatpuré och dill och låt puttra några minuter. Tillsätt gurkblandningen och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ytterligare nån minut.
Servera med ris och sallad.
Förresten ni har väl inte missat att Fazer även i år anordnar "Årets bak- och dessertmästare. Så nu är det bara att snickra ihop något gott och gå in och anmäla er =).
Årets bak- och dessertmästare
tisdag 15 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Låter som en mumsig gryta
Oj, dill och falukorv! Helt nytt!
Ja, det låter onekligen som en annorlunda kombo... Men jag litar på ditt omdöme! Du lagar alltid så fantastisk mat :)
Det här ser spännande ut-jag kommer att göra en vegetarisk variant och lägga ut i bloggen med länk till din blogg nästa vecka.
gud så gått det såg ut :D
Skicka en kommentar