Detta är bara så gott och jag gillar verkligen när man lägger fläskfilén i dressing efter tillagningen. Denna rätt funkar att servera både varm och kall och jag föredrar den mitt emellan alltså ljummen.
3-4 pers
1 fläskfilé
salt och peppar
smör
Dressing:
3/4 dl mango chutney
½ tsk sambal oelek
3/4 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
½ dl matgrädde
3 soltorkade tomater
½ rödlök
1 tsk torkad dragon
1 msk torkad persilja
Sätt ugnen på 200°.
Putsa fläskfilén och stek den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och stek i ugnen i ca 20 minuter.
Blanda samman mango chutney, sambal och vinäger. Vispa ner lite olja i taget med hjälp av en elvisp . Du ska vispa till blandningen tjocknat lite.
Vänd ner grädden och rör om ordentligt. Strimla tomaterna och finhacka löken. Vänd ner det i dressingen och smaka av med kryddorna. Ta ut filéen och skär upp den i tunna skivor och häll dressingen över.
13 kommentarer:
Låter himla mumsigt :-)
Låter hur gott som helst! :)
Spännande smaker var det där :)
Låter väldigt gott!!
Håller helt klart med alla ovanför oss, så mumsigt det låter. Ett lus dessutom att det kan förberedas, skönt när man bjuder hem på middag.
Men oj så gott!! Jag blir hungrig, ska laga detta någon dag snart :)
Det här låter ju supersmaskigt! Jag älskar den mattidningen!
Jag blir alltid så sugen på laga din mat :D Bra inspiration :)
/Lotte
Det där såg ruggigt gott ut. Det måste jag ta och testa.
Det låter supergott.
Det där receptet har jag inte sett förrut, verkar ju supergott!
Det här receptet lät fantastiskt.
Ska jag verkligen göra, verkar jättegott. Jag är jätteförtjust i mango chutney, använder det ganska ofta.
Skicka en kommentar