När vi var och åt julbord i början av december smakade jag för första gången på en rödlökscheesecake och jag säger bara jösses vad gott det var. Efter det bestämde jag mig för att prova att ha det på vårat julbord med och jag får nog säga att denna blev snäppet bättre ändå. Perfekt på buffébordet eller varför inte som en förrätt, kanske till nyår.
200 g rågbröd med solroskärnor
75 g smält smör
5 gelatinblad
2 ½ dl crème fraiche
300 g Philadelphiaost
1 rödlök
1 knippa dill
salt och vitpeppar
ev räkor och dill till garnering
Plasta in en rund form med plastfolie.
Smält smöret. Mixa solrosbrödet i en matberedare. Blanda brödsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten av formen.
Hacka rödlöken och dillen och blanda det med crème fraiche, Philadelphiaost, salt och peppar.
Krama ur gelatinbladen och smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten. Tillsätt sedan gelatinet i rödlöksblandningen under omrörning.
Bred snabbt ut röran över brödbottnen. Täck med plast och låt stå i kylskåp i minst tre timmar.
Lyft ut cheesecaken med hjälp av plasten och lägg upp på ett fat. Garnera ev. med räkor och dill.
5 kommentarer:
Min mamma brukar alltid göra silltårta till midsommar. Då jag inte gillar sill så har jag gjort den med varmrökt lax i stället. Liknande din tårta! Så gott!!
Men heeeeej på dig igen! Va kul att höra från dig, du har varit saknad ska du veta! Så god den såg ut den där, helt i min smak!
Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år min bloggvän!
Tjingeling
Låter onekligen gott, vi gillar ju tårtor av denna varianten så mycket bättre än gräddtårtsvarianterna.)
Hej igen, det var längesen! Hoppas allt är bra! Stor nyårskram till dig! :-)
Sån där har jag länge tänkt göra...
Gott nytt år!!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Skicka en kommentar