Detta recept kommer från Allers fast jag bytte ut jordgubbarna mot hallon. Dessutom är den glutenfri.
1 rulle
75 g mörk choklad
3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
socker till garnering
Hallonmousse:
3 gelatinblad
1 pkt hallon, ca 225 g
1 rulle
75 g mörk choklad
3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
socker till garnering
Hallonmousse:
3 gelatinblad
1 pkt hallon, ca 225 g
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
ca 1 msk citronsaft
Sätt ugnen på 250 °.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i micron.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner potatismjöl och bakpulver. Häll sist varsamt ner den smälta chokladen och rör till en slät smet.
Bred ut jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sockra lätt över den nygräddade kakan och låt den glida ur formen för att kallna på galler under bakduk.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Mixa eller mosa hallonen och blanda med florsocker. Vispa grädden.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i citronsaften. Rör ner i en fin stråle i hallonmoset under omrörning. Vänd sist ner den vispade grädden och rör moussen slät. Ställ i kylskåp en stund.
Vänd den kalla kakbottnen upp och ner på smörpapper och dra bort bakpappret. Bre över fyllningen och rulla samman från långsidan. Låt vila kallt i ca 1 timme inrullad i smörpappret så att fyllningen stelnar.
Skär upp den kalla längden i bakelsebitar och vill man kan man garnera dom med en klick grädde och lite hallon.
7 kommentarer:
åh, den såg mumsig ut. blir det lite över så kan du skicka det till mig för jag ska göra en charlotte russe om nån dag och jag är så dålig på att baka rulltårta så jag fasar lite för den biten ;)
ha en trevlig helg!
Den ser jättemumsig ut! Kram Maria
Den var jättegod.
Tack för fikat
Vilka härliga färger!
Blir lite nyfiken på vilken tårta det blev...
vill du se vad vi bakade så får du titta in hos oss!
Vad mumsigt! Din pappa är lyckligt lottad! :-)
mums! vad gott det ser ut!
Mmm ser jättegott ut! Ett stort plus att den är glutenfri också, har du fler tips på glutenfritt får du gärna höra av dig till mig! Ha en bra måndag! /Anna
Skicka en kommentar