Någon som kan motstå underbara sega kolakakor? Inte jag iaf. Detta recept som blir stora härliga kakor kommer från Leila's "A piece of cake". Jag har dock skippat ingefäran.
ca 20 st
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd sedan ner i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
9 kommentarer:
Kolakakor älskar jag! Gör bra precis som du fast jag har bakpulver i mina. Doppa dom där kakorna i tokkall mjölk=drogvarning!
Jag älskar verkligen kolasnittnar, speciellt när de är elt nygräddade och fortfarande lite mjuka :) Jag brukar slänga i lite ingefära (från Leilas receptbok) - testa!
Sirapskakor är verkligen en klassiker som håller måttet än!!!
Jag har också börjat testa recept från den boken nu...har haft den i snart ett år!
Underbar bok!
Ha en härlig Söndag!!
Kram Åsa!
Smarrigt! (: Borde testa och göra det, min pojkvän är helt tokig i kola. (:
Är allt bra med dig?
kolasnittar åt vi vid varje besök hos mormor när jag var liten. Mysigt.
Det här är mina absoluta favoritkakor.. allt med kola är GOTT.
Tack och hoppas din midsommar var jätte trevlig :)
Åh, kolasnittar! De är ju som allra godast när de är nygräddade och varma - sega och goda. :-) Jag har också testat att baka Leilas kakor, men jag använde mig av ingefäran. Men jag tycker nästan ingefäran tog överhanden, så nästa gång utesluter jag det eller tar bara hälften.
Åh kolasnittar är ju så goda. Såna har jag gjort många gånger. Mums filibabban!! :)
Mmm mums, det var länge sedan jag bakade såna. Så fantastiskt goda och enkla att göra. Tack för tipset =) Hoppas du haft en fin midsommar!
Kram!
Skicka en kommentar