4 pers
400 g Pennepasta
2 pkt bacon, strimlat
1 gul lök, hackad
40 g parmesan, riven
1 ½ dl grädde
2 msk tomatpuré
200 g körsbärstomater, halverade
400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Fräs baconet i en stekpanna. Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan och blanda ner. Spara lite parmesan att ha över rätten. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan.
9 kommentarer:
Pasta är alltid gott, det här verkar gott och enkelt!
Det ser verkligen jättegott ut och receptet låter väldigt väldigt enkelt och bra :) Har aldrig tittat på förkväll, men det är kanske dags att börja? :)
Mmm låter och ser gott ut! Eftersom jag är väldigt förtjust i rökt sidfläsk så hade jag nog klrt på det, men visst är bacon gott det med!!
Låter som ett recept för mig. Älskar både pasta, tomater o bacon så det kan inte bli mkt bättre! Kram Anna
Det lät gott .. Jag har fått lite dille på Pasta med Saffran, oh så gott ! Det får gärna komma mycket mer snö ! :)
Kram
Åhh nya pastarätter kan man aldrig få för många av!
Ja, detta låter jättegott, men min burik har inte denna såsen. Är det någon speciell krydda i den eller kan man laga en "vanlig tomatsås själv att ha istället?
Är detta en speciell tomatsås med någon särskild krydda i? eller kan man göra en "vanlig" själv?
Såg programmet och tyckte också att det verkade jättegott.
Bella: Funkar säkert att göra en tomatsås med chili i, för det ska vara lite hetta i rätten.
Skicka en kommentar