tisdag 15 december 2009

Penne Rigate Affumicate

Tisdagskvällar, klockan 17.00, lagas pasta i tvprogrammet Förkväll på 4:an. Samtliga recept är framtagna av Barillas pastakock, Christian Campogiani, och visar spännande delar av Italiens matkultur. Förra veckan lagade han ett liknande recept och jag tyckte det lät himla gott så idag blev det till kvällsmat och det var fantastiskt gott. Jag har dock ändrat lite mängder i mitt recept + att jag valde att ha i bacon ist för rökt sidfläsk.

4 pers

400 g Pennepasta
2 pkt bacon, strimlat
1 gul lök, hackad
40 g parmesan, riven
1 ½ dl grädde
2 msk tomatpuré
200 g körsbärstomater, halverade
400 g Barilla tomatsås all’Arrabbiata

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Fräs baconet i en stekpanna. Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan och blanda ner. Spara lite parmesan att ha över rätten. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan.

9 kommentarer:

Martina sa...

Pasta är alltid gott, det här verkar gott och enkelt!

Anna sa...

Det ser verkligen jättegott ut och receptet låter väldigt väldigt enkelt och bra :) Har aldrig tittat på förkväll, men det är kanske dags att börja? :)

Kalasgott sa...

Mmm låter och ser gott ut! Eftersom jag är väldigt förtjust i rökt sidfläsk så hade jag nog klrt på det, men visst är bacon gott det med!!

Anna sa...

Låter som ett recept för mig. Älskar både pasta, tomater o bacon så det kan inte bli mkt bättre! Kram Anna

Carro sa...

Det lät gott .. Jag har fått lite dille på Pasta med Saffran, oh så gott ! Det får gärna komma mycket mer snö ! :)

Kram

Mor-Mia sa...

Åhh nya pastarätter kan man aldrig få för många av!

Bella sa...

Ja, detta låter jättegott, men min burik har inte denna såsen. Är det någon speciell krydda i den eller kan man laga en "vanlig tomatsås själv att ha istället?

Bella sa...

Är detta en speciell tomatsås med någon särskild krydda i? eller kan man göra en "vanlig" själv?
Såg programmet och tyckte också att det verkade jättegott.

Hallon & Blåbär sa...

Bella: Funkar säkert att göra en tomatsås med chili i, för det ska vara lite hetta i rätten.