onsdag 26 maj 2010

Krämig tomatkycklingpasta

En god tomatsås som får en fin smak ifrån baconet. Sedan kan man ju använda precis vilken kyckling man vill, idag blev det salladskyckling, men det funkar ju precis lika bra med överbliven kyckling från gårdagens middag.

4 pers

1 pkt bacon, strimlat
½ gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ pkt (ca 250 g) finkrossade tomater med chili
1 msk farinsocker
salt och grovmalen svartpeppar
1 pkt (250 g) salladskyckling
ca 2 dl grädde

Fräs baconet i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt dom svetta med en liten stund. Häll i tomater, farinsocker, salt och peppar. Låt puttra ca 20 minuter.

Tillsätt kycklig och grädde och låt småputtra ytterligare 5-10 minuter.

Servera med pasta och parmesan.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Mmm, det där lätt gott!!

Sofie sa...

Helt i min smak! Vad är det för pastasort? Den såg spännande ut?? Snygg dekoration! Är det gräslöksknoppar?!

vanilla sky sa...

Mums! Vad gott!

Loulas Kök sa...

Det här receptet gillar jag!