måndag 26 juli 2010

Milda mat & visp

Milda har i sommar lanserat Milda mat & visp som är en mjölkbaserad vegetabilisk fettblandning med en fetthalt på 26%.

Denna "grädde" funkar att ha grytor och såser men funkar även lika bra att använda i eller till desserter. Den går även bra att vispa.

Jag har använt den i såväl såser som att vispa och ha i desserter och jag måste säga att jag tycker den har funkat jättebra. Såserna blir krämiga och goda. Att vispa den var inga problem utan gick snabbt och lätt dock är det ju inte den där riktiga vispgräddesmaken på, men det är inte långt ifrån och med lite socker i den vispade grädden är skillnanden minimal.

Mitt betyg blir 4/5.
Bilden är lånad på Milda

4 kommentarer:

Vendeltid sa...

Hmm, nu hänger jag inte med. Hur kan något som är mjölkbaserat vara vegetabiliskt? :o Är den laktosfri också? :)

Anonym sa...

Va? Vadå mjölkbaserad vegetabilisk? Sen när blev komjölk en grönsak??

Hallon & Blåbär sa...

Ja ni, det är precis så det står på både förpackningen och på Milda's sida. http://www.milda.com/Hem/Sortiment/Matlagningsprodukter/mat_visp/tabid/4072/Default.aspx

Det jag kan tänka mig att dom menar är ju att den är gjord på skummjölk och sedan vegetabilisk olja. Men det är en intressant fråga faktiskt. Hör med Milda så hoppas jag att dom kan ge er bättre svar.

Och nej, den är inte lakosfri.

Helena sa...

Jag har varit nyfiken på att prova den, vad bra att du tyckte den var ok.