lördag 31 januari 2009

Nasi Goreng

En fantastisk god risrätt är Nasi goreng, det finns en massa olika varianter, men så här gjorde jag våran.

4 pers

10 st frysta broccolibuketter
2-3 kycklingfiléer, i bitar
1 gul lök, hackad
1 morot, riven
3 dl okokt ris
1 msk curry
2 msk sweet chili
4 ägg
salt och grovmalen svartpeppar
smör till stekning

Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Bryn kycklingen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt broccoli, lök och morot i pannan. Tillsätt riset och curryn efter en liten stund. Låt det fräsa till dess att det är klart och smaksätt med salt, peppar och sweet chili.
Stek äggen.
Servera nasi gorengen med äggen. Vi hade även en kall sås på lite crème fraiche, majonnäs, sweet chili och grovmalen svartpeppar.

Inga kommentarer: