fredag 27 februari 2009

Chicken Nuggets med currysås

Jag tycker Chicken Nuggets är grymt goda, fast då menar jag inte dom på snabbmatskedjorna utan hemmagjorda. Dom på snabbmatskedjorna vägrar jag stoppa i mig eftersom man hört och sett bilder i tidningar att folk hittat ett och annat i dom, så det är ju inte svårt att gissa att det mesta är nermalet i dom nuggetsarna. Nä, tacka vet jag hemmagjorda gjorda på kycklingfilé.
4 pers

2-3 kycklingfiléer, beroende på storlek
2 ägg
1 dl ströbröd
3/4 dl sesamfrön
salt och grovmalen svartpeppar
italiensk salladskrydda
4 msk olja
Currysås:
1 liten gul lök, finhackad
2 msk smör
1-2 tsk curry
2 msk vetemjöl
1 kycklingbuljontärning
4 dl mjölk
½-1 dl matgrädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Ta fram två skålar och vispa upp äggen lätt med en gaffel i den ena skålen. I den andra skålen tar man i ströbröd, sesamfrö och kryddor. Doppa först kycklingbitarna i ägget och sedan i ströbrödblandningen. Häll oljan i en ugnssäker form och lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen 10 -15 minuter. Man kan mot slutet höja ugnstemperaturen om man vill ha mer färg på dom.

Såsen: Fräs den finhackade löken och curryn i smöret utan att det tar färg. Blanda ner mjölet och rör om. Späd med mjölken och grädden, lite i taget, vispa under tiden. Lägg i buljong och kryddor och smaka av. Låt småputtra några minuter.

Servera med ris och en grönsallad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, egengjorda nuggets är underbart gott! Jag har panerat i bara sesamfrön, det funkar jättefint det också. :) Ha de fint! Kram /Jasmine

Anonym sa...

Mmmmm, vad gott att göra egna nuggets. Mina barn älskar det!
Hälsningar Mamma Mat

Anonym sa...

Har aldrig gjort egna,men dessa ska jag faktiskt prova! Dom går nog hemm hos minstingen oxå..:)

Anonym sa...

Bra tips med sesamfrö i paneringen! Gillar mest kalla såser till nuggets. Ska försöka experimentera med mango chutney och curry.

Många hälsningar från fröken Dill

Salmiak sa...

Spännande recept.. Kommer definitivt att testa det!

mvh Pia