tisdag 17 februari 2009

Senap- och dragontagliatelle med fläsknoisette

Såsen i den här rätten är så smarrig. Stekpannan var ordentligt urskrapade när middagen var slut.

4 portioner

tagliatelle till 4 pers
400 g fläskfilé eller benfri kotlett, i skivor, tunt utbankade
1 msk smör
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 msk senap
2 tsk torkad dragon
salt och grovmalen svartpeppar

Platta ut köttskivorna med sidan på kniven eller med en köttklubba. Stek fläsknoistetterna i smöret. Lyft upp dem ur pannan och tillsätt grädde, cremefraiche, buljong, senap, dragon, salt och peppar. Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Lägg ner noisetterna i såsen och låt småputtra i 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera med kokta grönsaker eller en god sallad.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Va många goda recept!! Fin blogg!

Anonym sa...

Åh mums vad gott det här verkar vara! :-)

Växelhäxan från norrland sa...

Allså det här såg ju supergott ut. Måste nog pröva..
Bakade frallor igår med keso och morötter i, mm säger jag bara..
De va gott..
Nä nu måste jag gå och fika innan jag avlider av hunger..
See you

Anonym sa...

De är lite svåra att hitta men jag köpte mina på coop forum. Har letat i andra coop butiker men det verkar som forum är de enda som har René Voltaires produkter. Man hittar hennes produkter vid hälsokost eller hyllorna medspecialvaror. Kolla hennes hemsida http://www.reneevoltaire.se

Anonym sa...

Senap och dragon är verkligen en god kombo.

Många hälsnnigar från fröken Dill

Anonym sa...

Kan verkligen tänka mig att stekpannan blev urskrapad! Det ser o låter supergott!

Ha det gott
Nadja

Anonym sa...

Ja, det finns inget härligare än att se sitt barn smila upp i ett stort leende! :) Auroras favoritsmet är kladdkakesmet. Tror inte hon har fått testa så många andra kaksmeter dock.. Hoppas ni mår bra! Kram /Jasmine

Anonym sa...

Mmmm, ser jättegott ut och jag kan tänka mig att stekpannan länsades till sista slicken.
Trevlig helg!
Hälsningar Mamma Mat