måndag 9 februari 2009

Ugnspannkaka med bacon


Lättlagat, billigt och gott är ju ugnspannkaka och det går ju stoppa i lite allt möjligt i smeten. Servera med lingon och rårivna morötter eller som vi gjorde idag morötter och purjo i en dipsås.
Åt den salladen första gången i lördags hemma hos svärmor, hennes S hade lagat en god köttfärslimpa och hade en liknande sallad till och det var verkligen gott, så det var ju bara att hem och testa.

4 port


1 paket bacon
10 cm purjolök
1 stor morot
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Strimla baconet och knaperstek i stekpanna eller lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 5 minuter på 225°C.
Skölj och strimla purjolök, skala och riv moroten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll bacon, morot och purjo i smeten. Häll smeten i en smord långpanna. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25–30 minuter.

Till det hade vi en krämig morot och purjosallad.

2-3 morötter, rivna
finstrimlad purjolök efter tycke
½ påse Sourcream & Onion dip (eller annan favoritdipp)
1-2 dl creme fraiche

Blanda dipmixen och creme fraichen. Rör i morötterna och purjon och ställ kallt en stund.

3 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Hallå där
Blir ugnspannkaka hemma hos oss i dag, fast jag måste nog skippa grönsakerna.
Tonåringarna för sånt liv när det är främmande föremål i maten.
Tänker dock prova göra salladen istället.
See ya

Hälsoinspiration sa...

Perfekt mat! För er som har barn som inte gillar grönsaker vill jag ge tipset att passera dom och blanda i lite bara. Öka mängden efterhand när de tycker att det är gott! Funkar hemma hos oss!

Ninne sa...

Javisst är det gott med ugnspannkaka! Den där dipröran låter spännande.. :-)