Detta är ett recept jag spanade in och lade i att-prova-mappen för länge sen hos Camilla och det var ett bra val att spara den för gott var det. Plussade i lite mörk choklad i glasyren med.
Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten
Choklad- kolaglasyr:
Choklad- kolaglasyr:
125 g margarin
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl grädde
50 g mörk choklad, hackad
Vispa ägg och socker poröst. Blanda och vänd ner mjöl och bakpulver. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet.
Häll smeten i en smord form gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan i 175° i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Blanda ihop ingredienserna alla utom chokladen, till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknat något, ca 10 minuter. Ta av från spisen och rör i chokladen.
Gör sju hål med tex en tesked i den varma kakan. Hålen ska vara ca 2 cm i diameter. Häll över den varma glasyren så hålen fylls, resten hälls över kakan.
Ställ kakan i kylen så den kallnar ordentligt och glasyren stelnar.
8 kommentarer:
Vad gott det ser ut
Ser underbart gott ut :)
Denna kakan har jag också sneglat på...verkar mumsig!!
Du har fått en award av mig.... :D
Ha det så bra och njut nu av din sista semestervecka!!
Vad skoj att även ni gillade kakan. Den är riktigt smarrig! :)
Jamen den där ser ju god och hälsosam ut, precis vad jag behöver:)!Tänk att det aldrig tar slut på goda recept?
Vilken mumsig kaka ! :)
Kakan set riktigt god ut.
Ja den första veckan är riktigt tuff. Sedan är det som om man kommer över hungerskänslorna och kroppen vänjer sig.
Men dagarna med både banan och ananas är hemska. Sista ananasdagen gav jag upp och åt 2 ägg och ett knäckebröd. Kroppen sa verkligen ifrån.
Nu kör jag inte dieten utan äter bara mindre portioner och håller koll på kalorierna =)
Ja visst går det fort. Hoppas att du känner dig utvilad i alla fall. Vilken god kaka.
Skicka en kommentar