ca 5 pers
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
½ tsk salt
Fyllning:
ca 400 g kassler, tärnad
ca 6 färska champinjoner, skivade
1 röd lök, hackad
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 tsk dragon
ca ½ tsk italiensk salladskrydda
salt och peppar
200 gr philadelphiaost med vitlök och örter
Mixa snabbt ihop pajdegen i en mixer eller för hand och tryck ut i en pajform. Låt vila kallt 15 min.
Mixa snabbt ihop pajdegen i en mixer eller för hand och tryck ut i en pajform. Låt vila kallt 15 min.
Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i 200° ca 15 min.
Fräs champinjoner och lök. Blanda i krossade tomater och tomatpurén och låt koka tills all vätska försvunnit. Krydda med dragon, italiensk salladskrydda, salt och peppar. Blanda i philadelphiaost. Rör på svag värme tills osten smält.
Lägg strimlad kassler i pajskalet. Häll över röran. Grädda i mitten av ugnen i 200° 15-20 min.
3 kommentarer:
Vad gott det låter, måste ta och testa din kasslerpaj
Oj vad spännande med Kasslerpaj!
:) Hoppas du har en fin sommar!
Hälsningar Systrarna Yster Carro
Håller så med dig, bra pajrecept kan man inte ha för lite av...tack för denna
Skicka en kommentar