12 st
175 g vetemjöl
½ tsk salt
3 ägg
2 tsk tomatpuré
1 msk senap
½ tsk torkad dragon
italiensk salladskrydda
3 ½ dl mjölk
1 msk olja
24 prinskorvar
1 burk vita bönor
1 röd lök, hackad
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
salt och peppar
Häll mjöl och salt i en bunke och gör en grop mitt i mjölhögen. Knäck ner äggen i gropen, tillsätt tomatpuré, senap, dragon, italiensk salladskrydda och mjölk, och arbeta in mjölet lite i taget till en slät, tunn smet. Häll upp i en bringare och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en teflonmuffinsform med plats för 12 muffins med olja på hushållspapper. Hålen för vara ca 6 cm rakt över.Pricka korvarna med gaffel. Placera sedan 2 korvar bredvid varandra i varje hål. Ställ i ugn i 4 minuter, tills korvarna börjar brynas och fräsa.Ta ut ur ugnen och fördela smeten snabbt mellan hålen med korv i. Smeten ska fylla två tredjedels väg upp i varje grop så att korvarna sticker upp.
Grädda i ca 10 minuter, sänk sedan ugnsvärmen till 200° och grädda i ytterligare 15-20 minuter, tills bröden är gyllenbruna, höga, och hårda på ytan.
Fräs löken i lite olja och tillsätt bönor, sambal oelek, salt och peppar och värm tills bönorna är varma.
Servera "Toad in the hole" varma med dom vita bönororna och sallad.
8 kommentarer:
Vad läckert! Har aldrig ens sett denna rätt förut!
Själv så bjuder jag på hembakt pizza med salami, pesto och mozzarella i mitt senast blogginlägg!
Gud va mycke läcker mat du har med här!
Blir ju hungrig bara av att se på det! :)
hehe, vilken kul grej :)
Hej! Spana gärna in min blogg http://wordsbyme.se
Där hittar du en rykande färsk TÄVLING, modekollage och annat skoj!
Välkommen!
Hahaha! Jag har aldrig sett nå liknande, men det skulle garanterat min korv-tokige man älska!
Haha, vad kul med Toad in the Hole! Sällan man ser det på svenska bloggar :)
Ha ha vilken rolig och smarrig rätt! Jag har inte sett det där tidigare!
Ha det fint/Karin
Ha ha , det måste jag testa någon gång , just bara för namnets skull!!!
Skicka en kommentar