4 ½ dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
Garnering:
500 g kokos
1 msk kakao
Blanda ihop socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
Rör ut gelatinpulvret i det kokheta vattnet och tillsätt sedan i sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp eller assistent 20-30 minuter.
Blanda kokosflingorna och kakaon och strö ut endel av det i en liten långpanna. Bred ut smeten över kokosen. Strö över kokos över smeten. Spara lite för att doppa kanterna i. Ställ kallt att stelna.
Skär i rutor och doppa sidorna i kokosen. Förvara svalt.
20 kommentarer:
De är ljuvligt goda och såå lätta att göra, men för att slippa handkramp så är jag såå lycklig över min kitchenaid som gör jobbet åt mig ;-)
Oj, vad gott! Trodde knappt det gick att göra sådana själv!!
Kokosmums är så gott, var många år sedan jag gjorde det sist
De här ser supergoda ut :)
Åhh vad gott, jag gjorde kokosmums med en gång och dom blev super goda ;)
Såna bakade jag och min bästis när vi skulle ha disko för att vi fyllt 10, det är ju bara 17 år sen snart... snacka om att jag blev nostalgisk nu. Måste nog ringa min gamla bästis snart ;-)
Åh vad sugen jag blev, sådana här gjorde vi ofta när jag var liten. Vad glad och sugen jag blev.
kram
Lottzy
Det där var länge sedan jag gjorde! Men det är ju så gott!
Detta har jag aldrig testat men det ser väldigt läckert ut! Är det skummigt inuti? :)
Nu är det sådär gott här igen! Sånna där skulle jag kunna trycka i mig i ett kör :)
Ser rättegott ut! Det ska jag definitivt prova att göra.
En av mina favoriter att göra, minimalt med ansträngning men mycket nöjda miner hos dem som smaskar.
Tips på variation! Blanda i lite gul hushållsfärg och citronarom och skippa kakaon till kokosen!
Eller droppa i lite pepparmyntsolja och röd hushållsfärg, ger lite känsla av polkagris!
Önskar en trevlig dag!/Caramel
Kikar in och saknar dig... Trevlig Valborg!
Ja det låter och ser för gott ut.
Saknar allt din blogg och dina uppdateringar :)
Länge sedan man såg några nya recept nu.. vad kan det bero på? :) Mysig blogg förresten!
ah, såå himla gott!
... minns dessa från skoldiscon på 80-talet :)
Kram från Australien♥
Mums,ja älskar dessa,hur länge som helst jag åt dessa.
Hej och tack för receptet!
Dessa gjorde jag så ofta förr.
De gick åt i ett nafs!
Jag ska flanera runt i bloggen lite mer nu...och jag kommer igen.
Så mycket gott som du bjuder på.
Kram :)
Skicka en kommentar