Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. Dessutom grädde, mango chutney och sambal oelek, vad kan gå fel, liksom =)
4 pers
400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
salt och grovmalen svartpeppar
Täcke:
3 dl vispgrädde, lättvispad
1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 tsk curry
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
Tillbehör:
jordnötter
banan, skivade
Fräs köttfärs och lök med kryddorna och lägg i en ugnsfast form.
Vispa grädden lätt och blanda ned chilisåsen, curry, vitlök, sambal och mango chutey i den. Häll det över köttfärsröran och gratinera 10-15 min i 225° i ugnen.
Servera med ris, jordnötter och banan.
4 pers
400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
salt och grovmalen svartpeppar
Täcke:
3 dl vispgrädde, lättvispad
1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 tsk curry
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
Tillbehör:
jordnötter
banan, skivade
Fräs köttfärs och lök med kryddorna och lägg i en ugnsfast form.
Vispa grädden lätt och blanda ned chilisåsen, curry, vitlök, sambal och mango chutey i den. Häll det över köttfärsröran och gratinera 10-15 min i 225° i ugnen.
Servera med ris, jordnötter och banan.
12 kommentarer:
Vad gott det lät! Har köpt ett stort paket med köttfärs som jag tänkte göra chili con carne på, men får nog överväga om jag inte ska göra dettta istället....
Det här låter både enkelt och gott! jag brukar ibland göra en variant på köttfärsås med curry i. Det är riktigt gott faktiskt! :-)
Jag håller med dig, det är väldigt gott med färs och curry. Glömmer själv av att göra det, kanske dags snart igen, din rätt ser jättegod ut!
Som du själv skrev: Vad kan gå fel? ;)
Här blandas det inte curry i något, inte ens färs, om Anki får bestämma. Tyvärr för Håkan eftersom han gillar curry skarpt!
denna rätt kommer jag absolut testa, låter så gott, många av mina favoritingredienser finns med :-)
here is so many inspirations!
have a nice time!
Paula
Precis dem smakerna jag letade efter. Himla gott.
Låter som en jättegod blandning!
Testade ikväll, blev kanongott! Synd bara att det blev så lite över... ;-)
Låter gott! Vet du vilken del av Afrika denna rätt är i från, eller är inspirerad ifrån?
Den rätten får mig att bli riktigt currysugen, det är inte så ofta jag lagar den typen av mat numer. Men här riktigt känner jag doften ;)
Skicka en kommentar