4 pers
1 röd lök , hackad
2 vitlöksklyftor, pressad
2 msk olja
1 burk hela konserverade tomater
2 ½ dl långkornigt ris
7 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
salt och peppar
ca 100 g räkor
2 kycklingfiléer
ca 2 dl ärtor, majs och paprikablandning
Marinad till kyckling:
1 tsk harissa
1 msk soja
1 msk grillolja
salt och peppar
grillkrydda
grillkrydda
Sätt ugnen på 200°.
Häll oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök några minuter, tillsätt riset och låt även det fräsa med en stund.
Häll i vatten, buljong, tomater, lagerblad, salt och peppar. Sjud under lock i 30 minuter.
Blanda marinaden och skär kycklingen i skivor, blanda ner kycklingen i marinaden i en ugnsfast form och stek i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut kycklingen och strimla bitarna.
När det återstår 5 minuter av koktiden, blanda då i räkorna, kycklingen och ärtblandningen och låt allt bli varmt.
Servera med en god vitlökssås och sallad.
10 kommentarer:
Tack för tipset. Paella är ju verkligen sommarmat men har helt gott mig ur huvudet denna sommar.
Ha det gott:)
Mums! Tack för receptet.
Läs Julia Caesars krönikor. De är en spark i baken på etablissemanget. Det är den enda svenska journalisten som törs ägna sig åt grävande journalistik i obekväma frågor:
www.korta.nu/jc
Törs du läsa sanningen? Eller hör du till dem som med näbbar och klor förnekar den?
Heisann, denne så så god ut og må prøves en dag.
Men lurer på hvor mye ris du bruker.
Flott blogg du har foresten og liker og følge den :)
Så gott! Det var 100 år sedan jag åt det, har helt glömt bort den rätten.
Kram Ullis
Tro det eller...jag har ALDRIG ätit Paella!
Nu finns ju ingen ursäkt när du lagt ut ett så bra recept. Ser jättegott ut!
Ha en bra dag!
Jag har ett recept på den här rätten i hemkunskapsboken som jag sparat från skoltid. Har alltid velat göra den men blir alltid skrämd av den långa ingredienslistan :) Ser riktigt gott ut så det borde va perfekt att bli bjuden på det istället. :)
Mmm... det får mig att tänka på Spanien... :)
Paella är helt klart underskattat!
Följer alltid din blogg, så jag hoppas att det är ok att jag länkar till den från min.
Aldrig ätit men vill sååååå gärna testa :o)
Skicka en kommentar