4 pers
2-3 kycklingfiléer, beroende på storlek
2 ägg
1 dl ströbröd
3/4 dl sesamfrön
salt och grovmalen svartpeppar
italiensk salladskrydda
4 msk olja
Currysås:
1 liten gul lök, finhackad
2 msk smör
1-2 tsk curry
2 msk vetemjöl
1 kycklingbuljontärning
4 dl mjölk
½-1 dl matgrädde
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°.
Skär kycklingen i lagom stora bitar. Ta fram två skålar och vispa upp äggen lätt med en gaffel i den ena skålen. I den andra skålen tar man i ströbröd, sesamfrö och kryddor. Doppa först kycklingbitarna i ägget och sedan i ströbrödblandningen. Häll oljan i en ugnssäker form och lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen 10 -15 minuter. Man kan mot slutet höja ugnstemperaturen om man vill ha mer färg på dom.
Såsen: Fräs den finhackade löken och curryn i smöret utan att det tar färg. Blanda ner mjölet och rör om. Späd med mjölken och grädden, lite i taget, vispa under tiden. Lägg i buljong och kryddor och smaka av. Låt småputtra några minuter.
Servera med ris och en grönsallad.
5 kommentarer:
Ja, egengjorda nuggets är underbart gott! Jag har panerat i bara sesamfrön, det funkar jättefint det också. :) Ha de fint! Kram /Jasmine
Mmmmm, vad gott att göra egna nuggets. Mina barn älskar det!
Hälsningar Mamma Mat
Har aldrig gjort egna,men dessa ska jag faktiskt prova! Dom går nog hemm hos minstingen oxå..:)
Bra tips med sesamfrö i paneringen! Gillar mest kalla såser till nuggets. Ska försöka experimentera med mango chutney och curry.
Många hälsningar från fröken Dill
Spännande recept.. Kommer definitivt att testa det!
mvh Pia
Skicka en kommentar