lördag 21 februari 2009

Kebabgryta

Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott.

3-4 pers

400 g kebabsplitt
2 lökar
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk kebabkrydda
3 dl matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater
4-6 stora färska skivade champinjoner
1 köttbuljongtärning
pepparkrydda

Fräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt tomater, grädde, kryddor och buljongtärningen. Låt koka upp och låt puttra tills allt är genomvarmt, ca 10 minuter. Servera med t ex ris och sallad..

7 kommentarer:

mimmismat sa...

Det här verkar ju så gott! Tror du det funkar med renskav istället?

Ha en bra fortsättning på helgen/Mimmi

Jessica sa...

Svar till Mimmi: Tror säkert att det funkar fint med renskav.

ungamorsan91 sa...

Det här är en av de saker som jag var grymt sugen på under graviditeten faktiskt. Har inte ätit det sen dess, så det ska jag planera in till v.10. Tack för receptet! :) Kram /Jasmine

Kalasgott sa...

Åh så gott det här ser ut!

Jennie sa...

Min make var och handlade härom dagen och kom hem med kebabkött. "Vad ska vi med detta till" tänkte jag. Men nu har jag ju fått ett recept här hos dig som ser riktigt smaskigt ut. Tack!

Åsa/ensidamedmat sa...

Detta såg sååå gott ut,det ska jag testa till helgen! Var det kockens kebabkrydda du använde?


Hälsningar Åsa

Anonym sa...

Tack för receptet! Toppen!