Kakbotten:
20-25 st bragokex eller 10 digistivekex
75 g smält smör
Cheesecakefyllning:
200 g philadephiaost
150 g mjölkchoklad
1 msk vaniljsocker
1½ dl vispad grädde
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Lägg osten i en bunke och rör om med en sked tills den är jämn och lättvispad. Häll i den smälta chokladen och vaniljsockret och rör om.
3. Vispa upp grädden i en annan bunke tills det är ett mjukt fluff. Grädden ska precis bli lite fast och inte rinnande. Blanda ner grädden i chokladkrämen. Rör tills det blir en jämn smet. Ställ kallt en stund.
4. Smält smör i en kastrull på medelsvag värme. Under tiden, lägg kexen i en plastpåse och slå sönder dem till småsmulor med en kavel.
5. Häll smulorna och smöret i bakformen. Rör om så att smöret sugs upp av smulorna och tryck ordentligt ner kaksmulorna till en pajbotten. Låt botten bli helt kall.
6. Häll chokladsmeten på botten och bred ut den jämnt. Låt kakan stå i kylskåpet i en timme.
3 kommentarer:
Men hallå, hur god såg den där ut då?
Är inne och ska ta fram ditt recept på vitlöksbullarna..
Inte riktigt lika goda kanske som det på bilden..
Mvh
Växelhäxan
Ännu mera gott från dig...
Gotti gott! :D Älskar Paj...
Skicka en kommentar