4 pers
4 stora kycklingklubbor
Marinad:
3 msk olja
1 tsk kalvfond
1 tsk soja
1-2 msk chilisås
1 tsk senap
dragon
salt och peppar
Sås:
1 tsk hel vitpeppar
2 msk finhackad lök
½ msk flytande margarin
1½ msk kalvfond
1 burk creme fraiche
2-3 dl matlagningsgrädde
1 -1½ tsk soja
ev. salt
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingen, lägg i en ugnssäker form och låt stå ett par timmar att dra.
Sätt ugnen på 225°. Vill man ha ugnsstekt morot och rödlök, skalar man och skär det i önskad storlek och lägger ner med kycklingen innan man sätter in den i ugnen. Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter, skär lite försiktigt i den för att kolla så den är klar. Rosa köttsaft, då behöver den gå en stund till, klar köttsaft då är den färdig.
Såsen: Krossa pepparn i en mortel. Fräs lök och pepparn i margarinet nån minut. Häll på grädden. Tillsätt creme fraice, fond och soja. Låt såsen småputtra försiktigt ca 5 minuter.
Servera kycklingen med potatis, pepparsås, ugnsstekta grönskaer och gelé.
5 kommentarer:
kebabgryta, det ska jag göra någongång, jättegott ju! Vart får du alla recept ifrån??
(leilabakar.blogg.se)
Åh, pepparsås som är så gott! Den där marinaden ska jag anteckna här, jag samlar nämligen på mig av alla marinader inför sommaren nu. :)
Kyckling i alla former är så gott. Skulle NÄSTAN kunna leva enbart på det. Billigt och gott!
Tack för en trevligt blogg förresten. Hittade hit av en slump, men här kommer jag kika in lite då och då och få inspiration.
Spännande pepparsås! Den blir inte för pepparstark med så mycket vitpeppar? Minns en överpepprad lasagne som jag lagade till över 100 personer en gång (först pepprade jag ordentligt i såsen och sedan gjorde min kompis det också). Efter den incidenten är jag lite försiktig med pepparmängden.
Många hälsningar från fröken Dill
Svar till Fröken Dill: Pepparmängden är ju beräknat på hel vitpeppar som krossas och då blir det alldeles lagom. Däremot om det varit 1 tsk malen peppar hade det nog blivit väl pepprigt.
Skicka en kommentar