söndag 1 februari 2009

Vita kärleksmums med underbar glasyr


Jag älskar verkligen den här glasyren, skulle lätt kunna äta upp den utan kaka, supergott men inte så nyttigt kanske. Kakan är saftig och god och passar fint ihop med glasyren. Denna glasyren händer det att jag har på kladdkaka och det är hur smarrigt som helst, så testa ni kommer inte bli besvikna.

4 ägg
5½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl varmt vatten
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4–6 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
Garnering:
kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en smord bakplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
3. Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao och kaffe. Rör tills det blir en slät smet.
4. Sikta ner florsocker. Glasyren ska vara rätt fast.
5. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
6. Strö över kokosen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ser supergott ut! Ser ut som om det är nougatglasyr :D

Anonym sa...

Nice, ska testa :D

Växelhäxan från norrland sa...

Den glasyren såg himla god ut, måste prövas.
Såg att du har fyllt år, gratulerar i efterskott.
Hurra, hurra, hurra.
Alltid lika kul att kika in här.
Mvh

Anonym sa...

Dom där kärleksmumsen är ju såå goda. Måste nog baka nån dag. Trots min nystart, haha.

Anonym sa...

Philadelphiaost kan man använda till så mycket.. liksom Kesella och Turkisk youghurt.
Ser hur gott ut som helst och låter finfint.. Måste testa det någon gång:-)
Ha de../Pialotta

Ulrika sa...

detta får bli morgondagens uppgift, perfekt att göra tillsammans med halvsjuk dotter som måste hålla sig inne! har skickat iväg pappaJ för inhandling av philadelphia och kokos =)

Som alltid blir jag inspirerad här hos dig!!

Anonym sa...

Det här var något nytt för mig! :-) Ser riktigt smarriga ut!! Mums!