onsdag 14 april 2010

Philadelphiabullar i långpanna

Detta är ett recept som flera matbloggare tidigare bloggat om och när jag såg receptet första gången så åkte det direkt in i prova mappen och det är inget jag ångrar. Idag var det dags att provbaka receptet och jag måste säga att det blev saftiga och goda bullar. Sedan är dom ju otroligt lättbakade. I mitt recept blev det lite kanel i och sedan lät jag min deg jäsa något längre än orginalreceptet.

Bulldeg:
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
1 ägg till pensling
pärlsocker

Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt.

Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund, körde min deg 5 minuter i maskin. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Platta sedan ut degen på smort bakplåtspapper i en långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6x8), (så många hål blev det inte för mig utan jag fick nog runt 30 st) och fördela fyllningen i hålen, drygt 1 tesked i varje hål.

Jäs ytterligare 30 minuter.

Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200°. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar eller så många hål du gjort..

24 kommentarer:

madde sa...

Mumms så gott detta såg ut=)


Tänkte passa på att tipsa om en ny tävlingen på min blogg där 2st vinnare vinner Bakprodukter från tårtpinglan!
http://maddesmumms.blogg.se/2010/april/tavling-i-sammarbete-med-tartpinglan.html

Var med du oxå:D

yasemin sa...

Dem ser väldigt luftiga och mjuka ut vilket jag gillar. Skönt att baka i långpanna också. De får åka in i min prova mapp med :)

Anonym sa...

Ja..de bakade jag osså när jag hade min andra matblogg. De är perfekt på picknicken!! Tror man kan ha i bär, rabarber el äpllen osså:)
Ha det bra!
KRAM
Birran i Hörby

Jennie sa...

Låter jättegott. Blir till att testa ngn dag. Långpanne bröd är min favorit.

Jennie sa...

Låter jättegott. Blir till att testa ngn dag.

Malin sa...

Hjälp vad goda dom låter och så himla smart med en "Att pova mapp"! Har hittat mängder med recept på alla goda matbloggar men sen så glömmer jag vart och vad...

Mor-Mia sa...

De här bullarna måste jag prova inom kort!

vanilla sky sa...

Philadelphiabullar är mina absolut favoritbullar och alla man bjuder de på frågar efter receptet! Mumma!

Pinglan sa...

Åh, så goda de ser ut. Bak i långpanna är så bra! Måste provas...

Emmas Kök sa...

Ser helt fantastiskt gott ut! Bullar är det bästa enligt mig :)

Anonym sa...

Så gott det ser ut! :-)

Och har du tid så kolla gärna in min nya MATBLOGG ,
allt från snabblagade middagsrecept , krämiga kladdkakor till nyttiga sallader och hembakat bröd! :

http://min-matblogg.blogspot.com

Danielle sa...

Detta receptet har jag missat innan, ser riktigt gott och enkelt ut! Måste prova cream cheese i bullarna, ska lägga det på minnet!

Tulipan´s bakverk sa...

Åhh dessa brukar svärmor göra och dom är underbart goda :)

Remsan sa...

Jag är så dålig på att baka bullar. Lyckas aldrig med dem... Dina ser jättegoda ut.

Fru Matglad sa...

Men VISST är de goda!
Sist jag gjorde dessa, skar jag den färdiga bullen i längder istället! =)

Karin sa...

Så gott det ser ut.

Sandra drömkaka sa...

Dessa är så goda!! De vill jag baka nu! :)

Baktokig sa...

Oh, de bullarna låter väldigt goda de! :D

I Nadjas kök sa...

Jag förstår att du vilel prova på detta recept det ser ju jättegott ut. Jag tar och lägger det i min prova på mapp också.

Ullis/Leva på landet sa...

Passar min smak helt. Nu när jag har så mycket att göra på jobbet så ska det gå fort och lätt att baka.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Spirande grönt - sa...

Det måste jag testa! Ser jättegoda ut.

Ha en fin söndag

Rebecca

Tova sa...

Åh, det där MÅSTE jag prova! Mums!

Loulaskök sa...

Jag måte säga det samma...provas med det snaraste:)

Tina sa...

Jag gillar allt med långpanne kakor finns det något bekvämare, och så räcker de en stund ;)
Jag gör denna variante till jul då med saffran.