12 st
175 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
100 g mörk choklad, grovt hackad
ca 1 dl valnötter, grovt hackade
Frosting:
200 g philadelphiaost
150 g smör, rumsvarmt
100 g vit choklad
5 dl florsocker
färggel eller karamellfärg
½-1 msk citronsaft
strössel
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör i kakao, sirap och salt. Rör ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet, chokladen och valnötterna.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll 3/4 av formarna med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, dom får gärna vara nästan rinnande i mitten. Låt svalna.
Frostingen: Smält den vita chokladen och låt den svalna något.
Vispa smöret luftigt. Rör ihop smöret och chokladen. Blanda i philadelphian och florsockret och vispa till lagom konsistens. Rör ner färg och citronsaft.
Spritsa eller bred frostingen på cupcaken. Strössla.
Skulle det bli frosting över kommer det ett annat tips på kaka nån annan dag.
21 kommentarer:
Tycker de ser både goda och fina ut! Mumsmums!
Jag läser ofta din blogg och tycker den är hur skoj som helst!
Men tyvärr så innehåller en del bakrecept philadelphia ost.. Har du något tips på vad man kan använda istället om man inte tål laktos? I huvudsak när det gäller just frosting, så tråkigt att inte kunna baka cupcakes, ser ju sååå gott ut!!!
Så söt den är. Tycker frostingen ser riktigt lyckad ut!
Så gott det låter och ser ut! Tycker den är enkel och fin. Tänker lite på mjukglass när jag ser frostingen =)
Hej Linnéa! Kul att du gillar bloggen.
Istället för philadelphiaost skulle jag tro att det funkar lika bra med Valio's laktosfria cream cheese naturell http://www.detlaktosfriakoket.se/produktnyheter.aspx?&news=7&p=1
Detta är ingen produkt jag testat själv men som jag har förstått det ska det funka att byta ut philadelphian mot den.
Låter himla gott och du lyckades allt få cupcaksen fina
Glömde ju, skall genast spara receptet så att jag kan testa det, frostingen ser så härligt mjuk ut, precis som mjukglass som Bakfnatt skrev
men duuu... vad vacker den blev.. även utan spritspåse ;) super härlig lila åxå ;)
Åååhh, brownie cupcakes, det måsye jag bara prova!! Jag älskar älskar älskar choklad, speciellt det kladdiga ;) jobba på, jag gillar din blogg! Jättefin cupcake btw!
/Olivia
Mums!:D
Jag tycker att den blev fin! :) Och ser och låter riktigt god, mums...
At spritspåsarna ska ta slut är ju rena mardrömmen! Jag har bunkrat upp med en stor låda av just den anledningen. Fryspåsar i all ära, men de går sönder så snabbt när man trycker.
Dina cupcakes ser i alla fall helt gudomligt goda ut! Vit chokladfrosting är ju heller aldrig fel, min favorit faktiskt!
At spritspåsarna ska ta slut är ju rena mardrömmen! Jag har bunkrat upp med en stor låda av just den anledningen. Fryspåsar i all ära, men de går sönder så snabbt när man trycker.
Dina cupcakes ser i alla fall helt gudomligt goda ut! Vit chokladfrosting är ju heller aldrig fel, min favorit faktiskt!
För Linnéa kan jag berätta att TofuLine har något som heter Creamy Spread Original. Det är ett vegetabilisk färskostalternativ helt utan mjölk. Ska finnas i välsorterade livsmedelbutiker som ICA, COOP, Hemköp och City Gross.
Valios cream cheese är visserligen laktosfri men är gjord på mjölkprodukter.
Tack Karin för tipset, själv är jag rätt dåligt insatt när det gäller sådana produkter.
Sicken raring. Jag är alldeles för hungrig för att läsa sådant här, det vattnas i munnen :)
Även jag tycker dom blev jättefina!!
Det där med att spritsa med plastpåsar känner jag också igen...ha,ha!!!
Till Linnea som är laktosintolerant har jag också ett tips. Om det gäller frosting till Cupcakes så kan du ju prova att göra marshmallowfrosting. Googla!
Jag tycker att de ser jättefina ut! Är imponerad att du fick till det med en fryspåse!
Underbar blogg som jag råkade ramla in på!
Du har massor av recept som jag bara måste prova :-)
Jag tycker de är skitsnygga rent ut sagt, och låter himla goda också!!!!!
Provade att göra på laktosfri cream cheese och det blev underbart gott det med! Tack för en superbra blogg!
Skicka en kommentar