5-6 pers
2 ½ dl vetemjöl special
½ dl socker
½ dl kokosflingor
75 g smör
½ dl kallt vatten
Fyllning:
2 pkt hallon
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1 msk citronsaft
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
Degen: Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop så den precis går ihop.. Låt vila kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°. Klä en form med degen.
Blanda dom frysta bären med socker, vaniljsocker, potatismjöl och citronsaft. Fördela bären i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.
Vaniljsås: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa gulor, socker och vaniljfrön krämigt. Vispa grädden luftigt och vänd ner den i äggsmeten.
9 kommentarer:
Vad otroligt gott. Jag har lite kvar utav galetten jag gjorde här om dagen, annars hade det väl blivit en hallonpaj i mitt kök.
Ja, paj är verkligen gott och din ser smaskens ut. Klart man ska göra egen vaniljsås!!
Den ser himla god ut! :) Blev riktigt sugen på hallonpaj nu. Har faktiskt aldrig gjort det.
åhhh vad gott med hallon :)
åhhh vad gott med hallon :)
Ser kanongott ut!
Lät som en väldigt god paj! =)
Tack för den här fantastiska recept! Om man använder vegetablisk smör och Oatly vaniljsås så är pajen faktsik vegan:) Tusen Tack från Holland :D
Tusen tack! Jag använder vegetablisk smör och Oatly vaniljsås så att pajen är vegan:) Tack från Holland!
Skicka en kommentar