Har halverat receptet, därav några udda mängder.
2 ½ dl socker
2 dl florsocker
ca 60 g kokosfett
knappt 1 dl vatten (0,87 dl)
50 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
Blanda socker, florsocker, vatten, kokosfett och smör i en kastrull och värm tills allt smält.
Blanda mjöl och kakao i en bunke, sikta gärna för att undvika klumpar. Häll sockerlagen över mjölet och kakaon och blanda ordentligt.
Häll i en bakpapperklädd form, ca 20x25 cm.
Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.
18 kommentarer:
Är det lite som fudge?
Mums! Jag ska på marknad idag men försöker ju undvika godis. Kanske det blir några brända mandlar om inte annat. ;)
Det ser ljuvligt gott ut ;-)
Jag är inte fötjust i just den sortens godis men annars är din blogg fin, fin. Mycket gott här! :-)
Ser riktigt smaskens ut!
Ser så gott ut. Tack för receptet.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis
Marknadsodis är ju smaskens men kokosfett har jag lite svårt för!!
Vad goda de ser ut, måste väll testa dem närmare jul:D
Det ser riktigt gott ut.
Kram:)
Detta får jag prova inför jul!
Dessa såg riktigt goda ut! De får nog testas någon gång, om inte annat som julgodis, vilket det ju snart är dags för med tanke på i vilken rasande fart som tiden försvinner... ;)
Åhhh vad gott! Det var längesedan jag var på marknad men när jag är det käper jag ALLTID marknadsnougat! :-)
Åh så gott att titta in här på morgonen va ju inte så himla smart, nu blev man ju godissugen..
Ha en bra dag
Vet du något bra recept på ljus fudge? Typ kola, finns riktigt goda bland lösgodiset vet jag. Fyrkantiga stora ljusa bitar, finns nog i lakrits också. Men tänkte om du vet något recept på ett liknande dem ljusa?:)
Sara: Vet vilken fudge du menar, men dessvärre har jag inget recept som blir likt den fudgen.
Jag testade sista julen många fudge recepten och fick ingen god fudge... Nu måste jag testa den här eftersom det se riktigt gott ut:) Jag hoppas att jag har bättre tur denna gången..
Jade: Dessa godsaker är inte samma som fudge, men goda iaf =)
Vad gott. Det har jag aldrig sett recept på innan.
Skicka en kommentar