Nu är det ju inte säkert att du både vill baka browniecupcakes och flarnen så därför lägger jag in frostingen här med, men jag har halverat receptet.
ca 20 enkla och ca 10 dubbla
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk matgrädde
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Frosting:
100 g philadelphiaost
75 g smör, rumsvarmt
50 g vit choklad
2 ½ dl florsocker
färggel eller hushållsfärg om man så önskar
ca 1 tsk citronsaft
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Ta en tesked och klicka ut på bakpapperklädd plåt. Tänk på att flarnen flyter ut så lägg dom inte allt för tätt, ca 10-12 /plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter eller tills dom fått fin färg. Låt dom svalna på plåten.
Frosing: Smält den vita chokladen och låt den svalna något.
Vispa smöret luftigt. Rör ihop smör och choklad. Blanda i philadelphian och florsockret och vispa till lagom konsistens. Rör i färg och citronsaft.
När kakorna är helt kalla, bred på ett lager med frosting på hälften av kakorna och lägg sedan över dom resterande över frostingen.
11 kommentarer:
Dom där kakorna får mig att längta till jul, dom finns alltid hos oss på jul fast med en chokladfyllning då.
Dom såg såå goda ut.
Ser ju tokgott ut :-)
Låter jättesmarrigt. Måste testa detta!
Ojoj, vad gott det ser ut!
de ser grymt goda ut!
Precis sånt jag ska undvika för tillfället....
Snacka om att det suger i sockertarmen efter dina fina bakverk! :-D
Åh, så gott! Kul idé med frosting emellan. :-) Jag tänkte baka havreflarn i veckan, ska ha dem i helgen tillsammans med blåbärsglass och kolasås.
Ja ibland får man vara lite uppfinningsrik. Låter smarrigt!!
Kul att jag kunde inspirera dig :D. Vit chokladfrosting mellan havreflarnen var ingen dum idé alls.
Åh, det där verkar ju bara sååå gott! Måste prova. Min goda vän gjorde liknande kakor för någon vecka sedan fast med lemon curd-fyllning. Tror hon plandade lemon curden och kesella, de var i alla fall otroligt goda och kändes fräscha!
Skicka en kommentar