2 pers
1 ciabatta limpa eller 2 portionsciabatta
1-2 kycklingfiléer
lite salt och peppar
1 tomat, i skivor
½ liten röd lök, skivad
Sätt ugnen på 200°.
Stek filéerna i lite smör så dom får fin stekyta, salta och peppra lite. Lägg över filéerna i en lite ugnssäker form, krydda dom runt om. Vispa ur stekpannan med lie vatten och häll sedan skyn i formen. Stick gärna in en stektermometer i en filé och stek i ugnen tills innertemperaturen är runt 73-74°. Låt dom svalna.
Skär brödet och smöra med philadelphiaosten. Strö ut salladen och lägg på tomaterna. Skiva kycklingen och lägg den ovanpå. Strö över rödlöken. Droppa över lite av stekskyn.
15 kommentarer:
oj vad god den ser ut! :D
Oj, vilken supersmörgås! Den ser verkligen jättejättegod ut!
Smarrigt, jag älskar ciabatta och tänk vad han ska jobba bra på den mackan!
Åh nu vart jag sugen.
Vad gott det ser ut!!! mums
Kram:)
Ser kanongod ut! Matiga smörgåsar är bland det bästa jag vet.
Ha en fin dag!
Oh....vilken häftig macka...de måste man väl garanterat ha blivit mätt av =P...kyckling är ju så smarrigt!
Ha en så bra dag!!
Kram
Jag testade ditt "festbröd" och jag har aldrig tidigare bakat ett så perfekt rosta-bröd. Tack för receptet
/Ros-Mari
Vilken lunchmacka. En god espresso till och vardagslyxen är uppnådd....
Mmm, såg ut att vara och låter jättegott!
Skönt att se att det är helt "ok" att använda sig av kryddmixar. Heja för dig som inte förkastar dessa!!
Perfekt till morgondagens fredagsmys, mums :)
Det är himla gott med mackor ibland!
Mums! Vilken härlig macka!!
Mmm, det där såg inte heller dumt ut! :)
Läcker lunchmacka! :)
Skicka en kommentar