ca 8 bitar
5 stora äggvitor
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk maizena
300 g socker
1 pkt vaniljvisp
1 liten burk persikor, tärnade
hallon
blåbär
Sätt ugnen på 150°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt ca 35x25 cm och pensla pappret med lite olja.
Häll äggvitorna i en ren skål och vispa dem stela och häll sedan i vinägern. Blanda maizena och socker och häll i blandningen, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till massan är styv och blank.
Bred marängen i ett jämnt lager över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och sänk sedan värmen till 110° och grädda ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna i 15 minuter och stjälp upp marängen på ett bakpapper.
Vispa vaniljvispen och bred den över den avsvalnade marängen. Strö över persika, hallon och blåbär. Rulla ihop rullen ifrån kortsidan med hjälp av bakplåtspapper, detta kan vara lite meckigt. Lägg tårtan med skarven nedåt på ett fat och skär försiktigt med en tandad kniv, fina bitar.
13 kommentarer:
Kan tänka mig att det är gott.
Frukosten var det ja...
Hej! Det låter verkligen jättegott! Ha en skön lördagkväll! Kram Maria
Den där fyllningen har jag inte sett tidigare i en marängrulle, gott hörru!Kul med annat än blåbär för det är det enda jag brukar ha.
Mmm ja det låter onekligen super gott!
ojojoj det låter supermumsigt!
Mmm, riktigt vattnas i munnen på mig! =)
Vad gott det låter med persika och hallon i fyllningen. Får testa det nästa gång jag gör en marängrulle!
Hmm, vi missbrukar ju Peach Melba glass här med jämna mellanrum så det där kanske vore något. roligare med något hemgjort ju, det blir till att spara receptet i att pröva-mappen ;)
jösses så gott, låter som en efterrätt helt i min smak! hoppas helgen varit skön!! :)
Oh. My. God. Det är allt jag säger!
Guu så gott det ser ut!*ler* Det måste vi absolut prova i smyg..så man får hela rullen för sig skälv..haha!
Tack för sköna bilder till dina recept!
Kram NiNNi
Åhhh låter farligt gott!!
Vilken spännande efterrätt!
Skicka en kommentar