4 pers
500 g kassler
1 liten burk skivad ananas
½ röd paprika, strimlad
½ röd lök, strimlad
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
ca 1 dl riven ost
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°.
Skiva kasslern och lägg dom omlott i en ugnssäker form. Lägg över halverad ananas, paprika och rödlök.
Vispa grädde och creme fraiche fast. Blanda i chilisås och ost och smaka av med salt och peppar. Häll gräddblandningen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera med ris och rårivna morötter.
8 kommentarer:
oj så gott det lät :)
Mmm, det låter alltid så gott med kassler när jag läser recept men jag gör det aldrig själv.....
Hej!
Hoppas att du har det skönt i sommarvärmen =)
Har en tävling på min blogg där man nu kan vinna något som gör att man känner sig lite extra tjusig när man bakar/lagar mat. Spana här: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/09/tavling-satt-guldkant-pa-vardagen/
Ha det gott! =)
/Lisa - Sockerrus
Jag är helt hopplös för jag har aldrig förstått mig på det där med frukt i mat. EFtersom alla verkar gilla det förutom jag är det väl nåt jag får börja träna på :-)
Ha en skön helg!
Ananas och kassler passar väldigt bra i hop. En riktig klassiker i ny tappning.Gott och enkelt!
Mamma gjorde en variant med just tomatsmaksatt grädde med enbart paprika. Gör det ibland. Tycker det är supersmaskigt. Ananas och kassler är ju oxå en kanonkombination!!
http://mumsfillibaba.blogspot.com/2010/06/gratinerad-kassler.html
Vispar du grädden och crème fraiche för sig eller både samtidigt? :)
Helena: Du vispar grädden och creme fraichen ihop.
Skicka en kommentar