4 pers
400-500 g blandfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk soja
salt och pepparkrydda
1 tsk röd currypasta
2 tsk honung
1 msk grillolja
1 tsk spiskummin
BBQ grinder chili (kvarn från Santa Maria)
BBQ grinder chili (kvarn från Santa Maria)
1 msk tomatpuré
1 ägg
Dragonsås:
ca 1 dl majonnäs
ca ½ dl mjölk
1 msk estdragonvinäger
1 tsk torkad dragon
salt och peppar
½ msk honung
Rör ut ströbrödet i vattnet och låt dra ca 10 minuter. Rör i alla ingredienserna utom färs och ägg i ströbrödssmeten. När det är väl blandat, rör i färsen och ägget.
Forma färsen till biffar och stek i smör.
Dragonsås: Vispa ihop majonnäs, mjölk och vinäger. Rör i resten av ingredienserna.
Servera biffarna med dillkokt potatis och dragonsåsen.
10 kommentarer:
Vi har också ätit biff här i dagarna, sen man kom hem från stugan så vill man ha "riktig mat" känns det som..Färskpotatis till blir ju så gott osså måste man ju bara ta en potatis och en klick smör på också,så gott..
MVh
Dom där biffarna låter mycket smaskiga med goa smaker.
ser gott ut, dragon har jag faktiskt aldrig använt i mat
Kall sås passar till allt nu på sommaren!!!
Precis som du tycker jag också det är godast till färskpotatis. :D
Mums! Hemmagjorda biffar är så himla gott och ofta enkelt att göra!
Du har en award att hämta på min blogg! Den har du förtjänat! Ha en skön helg!
Kram Karin
Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153
Gott med dragon i såsen, det går alltid hem. Kalla såser behöver man alltid recept på så här i grilltider. (Trots att regnet har öst ner på Öland oavbrutet i två dygn nu...)
Dragonsåsen måste testas!
Dragon är gott, det här kan jag tänka mig att prova.
Mmmm. älskar dragon! De måste man testa!
/ Alexandra
Skicka en kommentar